Ni lahko biti strojnik

Filozof pa nekoristno

Moj PRVI in DRUGI vtis na blog sceni

Objavil/a strojnik 5.10.2007 pod miks

VERJAMEM, DA EMINENTNI IN TRENUTNO JEZNI BLOGERJI NA MOJI STRANI NIMATE KAJ ISKATI, AMPAK VSEENO. NITI NE POSKUŠAJTE SVOJEGA KREGANJA PRENESTI SEM!!!  

ranting.gifasskiss.gif

Kako sem zataval med bloge, se v bistvu sploh ne spomnim. Najbrž preko vstopne strani na Siolu, ko med novicami ni bilo nič zanimivega. Najprej sem opazil Zlobo in Soseda. Preko njihovih blogrol še nekatere in pričel počasi in redko prebirati njihove stare in nove prispevke. Skozi čas, sem se registriral, ker sem želel sodelovati v komentarjih in se mi ni dalo vedno podatke pisat. Končalo se je tako, da sem tudi sam par neumnosti napisal. Jaz pa pisanje…

Ta zapis sem začel iz drugega vzroka, kot bi se v dosedanjem tekstu lahko razbralo. V teh dveh dneh kregarije, prerekanj, brisanju blogov, grožnjah in ne vem še čemu vse, sem zasledil pri nekaterih avtorjih, da želijo ukiniti anonimnost na blogih. Da se bo bolj jezik za zobmi držalo ali nekaj takega.

Bodimo no pametni. Koga neki zanima, kdo sem jaz in zakaj sem si vzel petnajst minut časa, za pisanje neumnosti po internetu. Zakaj neki se tukaj sploh pojavljam1, sem mlad, star, suh, debel … neumen mogoče? Verjetno me na podlagi mojih “literarnih” del ne bo nihče pričel skrivoma občudovati. 

Vidite. Ravno teko mene ne zanima kdo se kje pojavlja, kje je kdo zaposlen in kako izgleda. Nekateri imajo svoje bloge polne svojih fotografij, ampak očitno jim to ustreza. Dovoljeno je.

Zanima in predvsem želim da tisti ki jih rad berem pišejo naprej2, tako kot sem jih navajen brati, kličejo se pa naj po želji ali pa tudi po številkah, če jim tako paše. Sveta preko pisanja blogov itak ne bo rešil nihče.

Konstruktivni nesovražni komentarji, so seveda zaželjeni.

Pa lep dan.

 1. zase lahko povem da sem ob prenehanju kajenja rabil nekam zabiti tistih 10 minut na uro []
 2. danes mi naprimer manjka volkovo poročilo []
 • Share/Bookmark
 

Komentarji

31 odgovorov na “Moj PRVI in DRUGI vtis na blog sceni”

 1. chef - 5.10.2007 ob 19:03
  chef

  Meni je prav nerodno ob vsem tem.

 2. strojnik - 5.10.2007 ob 19:28
  strojnik

  V bistvu ti nima za kaj biti. Vsaj jaz (priznam, da nisem nevem kaj spremljal) nisem opazil hudih ekcesov. V tej vojni je neumno to, da se popolnoma nekompatibilni komentatorji nadmodrujejo kdo je bolj pameten. Potem se ti zgodi, da nekje, kamor si se prišel nasmejat (pa avtorja popolnoma razumem, da mu je prebilo), srečaš od literarnih odličnjakov, do popoldanskih novinarjev, da mesij niti ne omenjam. Nisem pisal zakaj in kdaj koga berem, vsi na kupu ste pač neprebavljivi. Še najmanj v debati o tem, kdo je bolj pameten.

  p.s. K tebi rad pokukam, ker ne iščeš nekih velikih tem, s katerimi bi svet režil, ampak opozarjaš na malenkosti.

 3. blitz - 5.10.2007 ob 19:44
  blitz

  a tako, zdaj se pa kregam do nezavesti. Toliko da veš, ko popijem pir ali dva, se pa še stepem.

  V bistvu je blog medij, ki dovoljuje anonimno pisanje. Meni se zdi to čisto v redu, pomembno je le, da ni žaljenja. Menim, da bi moral biti vsak komentator ali pisec registriran s pravimi podatki, ki bi bili na zahtevo dostopni denimo organom pregona. Mnogi, še posebno nekateri komentatorji namreč ne pozanjo meja. Žal pa je Siol z odtekanjem tovrstnih podatkov dokazal, da mu ni za zaupati.

  Jaz sem na svojem blogu kolikor toliko poskrbel za red sam. Ta najhujši primitivci (ki so običajno strahopetci) ne morej o komentirati, ker ne dovolim neprijavljenih komentatorjev.

  Nekaj posebno žaljivih sem pa preprosto prosil, da ne pridejo več. Mislim, da sta bila dva ali trije.

 4. strojnik - 5.10.2007 ob 20:04
  strojnik

  Anonimnost da marsikomu krila in verjamem, da se najde kdo, ki bi to rad izkoristil, še za kaj veliko hujšega, kot so blogi. Vsake toliko kakšno bombo na sodišču ali šoli iščejo. Mislim da kolerika tudi prijava ne bo ustavila, da se izlaja, če mu kaj na duši leži. Jaz se trudim, da komentiram ostro, ampak v mejah primernim debati. Vsake toliko povem tudi kaj preveč, toda nikoli več, kot bi si upal v obraz reči, tako da je moja vest čisto mirna. Nekateri pisci objavljajo take prispevke ki me niti približno ne pripravijo do ostrine. Kako in zakaj boš pri Sosedu ali Volku oster?
  Moti me to, da se hoče pisanje blogov povzdigniti na nek “nivo” založništva, kar po moji logiki to ni. Zame je to debata med skupino ljudi, ki jih tema zanima, če pa kdo v družbo ne paše, ga le ta itak sama izloči.

  A tepu bi se. Veš danes izjemoma nisem šel na trening, ker me nekaj hrbet daje. V sredo sem pa bil…

  p.s. Glih kar vidu, da se tudi z bencinom rad igraš. Jao jao…

 5. blitz - 5.10.2007 ob 20:31
  blitz

  Kaj naj, če sem pa kemik.

  Saj bi te zmazal, ampak ravno nimam časa.

  Imaš zanimiv naslov bloga. Se ti ne zdi nekoliko prenesramen? :lol:

 6. chef - 5.10.2007 ob 20:35
  chef

  Debatne krožke vedno težje prenašam. Začne se z dotično temo, konča pa s tretjimi rečmi in to samo zaradi športne želje po zmagi s takšnimi ali drugačnimi argumenti.

  Zame je blog medij, ki lastniku omogoča izražanje samega sebe, kot dodatek pa je omogočeno tudi komentiranje. A ne zato, da se simonarebolj na veliko pregovarja s kakšno drugo simonorebolj vse dokler ne dosežeta 130 komentarjev.

  Kateremu bralcu se pa ljubi brat vse te neumnosti, lepo vas prosim.

  Debatiram pa raje ob pijači. Včeraj smo bili po šestih pirih in štirih redbull vodkah bolj pametni kot sto simonrebolj na kupu :)

 7. strojnik - 5.10.2007 ob 20:56
  strojnik

  @blitz: Sem pozabu. Verjamem, da bi me, saj opažam, da imaš neverjetnih iskušenj. Tudi to, da si svojo vojno začel, sem opazu. Moj namen pa ni dvig komentarjev in bom vojno na teh meni namenjenih bitih prepreču. Zato sem z objavo tudi počakal do danes. Nesramen naslov???

  @chef: Vsak naj svoj prostor uporablja, kot sam hoče. Saj nisem privezan na nikogaršenj blog. Če dve Simoni debatirata do nezavesti, se pač umaknem. Moti me to, kar se je zgodilo včeraj pri Zlobi. Ženska v enem odstavku omeni “dramo” in že vojna okuži njeno stran. Na blogosu se je pojavilo nekaj meni neznanih avtorjev in vojno izkoristilo za promocijo.
  Ne kliči prehudih intelektualcev k meni, ker jim ne bom kos.
  Pa na želodec pazi.

 8. chef - 5.10.2007 ob 21:29
  chef

  Saj, ko pride do teh debat, se tudi jaz poberem.

  Moja želja je, da bi bloge bralo čimveč ljudi. Tudi tisti, ki ne blogajo. Ampak ko taki vidijo čreva, se raje poberejo in si o blogerjih mislijo svoje. Ja, čudni smo ko šus.

  Zgaga me peče… cela jeba, ti povem…

 9. likard37 - 5.10.2007 ob 21:42

  @strojnik, vsaj na svojem blogu si i sam gazda in lahko lepo zradiraš če ti kaj ni po volji. Se pač eni radi kregajo in se delajo pametne do onemoglosti , so what? Glede anonimnosti mislim pa, da me zanjo prav boli. Kdorkoli želi se mu lahko kadarkoli predstavim. Glede na branost mojih “stvaritev” sem valjda čisto dovolj anonimen :)

 10. strojnik - 6.10.2007 ob 09:37
  strojnik

  @chef: Sam lahko vidiš, kako s pametno debato lepo počasi k cilju prideš, s kreganjem pa hodiš naprej in nazaj. Vsak ima svojih 50Mb (zelo pridnim jih baje še dodajo) in jih lahko nafila po svojih željah. Da smo čudni? Jaz sigurno.

  @likard37: k sreči mi zaenkrat ni treba nič brisati, sem pa pred to objavo naredil teste, če obvladam zadevo. Poligonov za kregarijo in izpostavljanje neizživetih kompleksov je pa te dni povsod dovolj in ni potrebno odpirati novih. Kar se anonimnosti tiče se sigurno strinjava in nisem mislil tega, da se naj ne bi vedelo kdo je kdo, ker če si vzameš malo časa, boš iza svojega računalnika o meni izvedel ogromno več, kot je samo ime in priimek.
  Mislil sem sledeče: Če sem po poklicu strojnik in če bi v prostem času npr. pesmi pisal, bi želel na blogovju biti poet. :mrgreen:

 11. blitz - 6.10.2007 ob 14:08
  blitz

  na podnaslov sem mislil, o koristnosti Slavoja Žižka :wink:

 12. strojnik - 6.10.2007 ob 14:54
  strojnik

  Če si hodil v Ljubljano na faks potem najbrž veš, smo strojniki in filozofi sosedi. Slovensko folkloro medsebojnih dobrososedskih odnosov pa nedvomno poznaš.
  No pa resen odgovor: Podnaslov ni mišljen proti obiskovalcem meni sosednjega faksa, saj niti ne vem, kaj za ene smeri imajo tam (baje da jih je ogromno) in njihovega dela niti poznam ne, amak na filozofe v lastnih vrstah, ker filozofirat o strojništvu sploh ni težko in sem se zaradi tega iz strokovnega foruma umaknil.

  Da ne pozabim dodat. Če bi jih pa pri sosedih bilo pol manj, bi bilo pa za vse bolje. Ampak to smo že predelali. :mrgreen:

 13. drmagnum - 6.10.2007 ob 22:39
  drmagnum

  hvala za tvoj komentar na mojem blogu. Vsake toliko časa bom pa tudi sam obiskal tvojega. Vse ostalo so samo male razlike, ki piscem bloga prinesejo razpoznavnost ali pa samo bežen presek napisanih sestavkov, ki nekatere ne zanimajo preostalih pa se ne dotaknejo.

 14. strojnik - 7.10.2007 ob 10:05
  strojnik

  Pri tebi se večrat oglasim in kaj preberem, komentiram pa samo, če imam kaj povedati. Mi pa še vedno ne da miru, kje sva se srečala. Mislim, da bežno, si pa obraze običajno zapomnim. Bova šla na kavo, ko bom kaj doma, na obali.

 15. drmagnum - 7.10.2007 ob 15:42
  drmagnum

  Z veselje se bom odzval tvojemu povabilu.

 16. veter14 - 7.10.2007 ob 21:08
  veter14

  ….je cist odvisno od teme…sam ne komentiram in tudi ne pogledam vec tistega bloga, ki recimo podcenuje delo drugih in prav napeljuje na neke kvazi brezvezne debate…..je cista izguba casa in ne prides do konca….so mi pa vsec blogi, ki ponujajo koristne informacije in drugacen pogled na zivljenje….
  …pogresam sodelovanje med nami in mislim, da bi se mogli bolj povezat…sicer se mogoce motim, ker ne stanujem v Sloveniji in sem potem manj na domaci sceni….
  …naslednji mesec se odpravljam v Kenijo za kr neki casa in se mislim bolj profesionalno ukvarjat z bloganjem….preveden v English, svoje reklame gor in seveda svoj blog…mi je poznano, da je nekaj slovenskih blogarjev full dobrih in sem jim pustil kratka sporocilca, ce bi lahko skupaj stopli v akcijo…vem, da ni nic zastonj in sem bil pripravljen placat…se odgovora ni bilo…..dober ne, vsaj men je znano, da je v slogi moc….sicer ni blema, te zadeve niso zakomplicirane in sem si hiter sam gor prisel…..blog bom kupil nekje v Canadi in vse ostalo je simple….skupinsko delo bo pa z mojimi prijatelji v Keniji….sm vseen skoda, ker se mi zdi, da se da na internetu kar dober zivet, ce si le malo izviren….in ni velikega vlozka:)
  STROJNISTVO…..ne maram ga, ker si privezan na en kraj….je toplo, gre narazen, mrzlo skoci skp….pa tiste tisocinke in obvladat nemski softver, angleski….pa kr nekje naenkrat pokne…..v Sloveniji je itak shit bit strojnik…v razvitih drzavah ti za vse znanje vsaj dober placajo…
  In hvala za obisk in komentar na moji strani….

 17. strojnik - 8.10.2007 ob 14:37
  strojnik

  @veter14: Če sem čisto pošten, mi sedanje delo (strojništvo) nudi vse zadovoljstvo in več kot zelo dobre dohodke, tako da se okoli tega nimam za kaj pritoževati. Blogarijo pa dojemam kot neko zabavo v pavzah, ko imam delo v pisarni.

 18. sosed - 11.10.2007 ob 13:46
  sosed

  se strinjam. mejo med javnim in zasebnim ali anonimnim naj vsak prestopi sam. jaz sem se odločil za precej izpostavljeno varianto, čeprav sem v začetku štartal na to, da bom povsem anonimen. ampak če pišem, enostavno ne morem prezreti cel kup stvari, ki so osebne in ki me ‘bremenijo’. pravzaprav velikokrat napišem prispevek ravno zato, da razrešim tovrstne ‘težave’. zato bi tudi težko rekel, da mi je bloganje zgolj ‘zabava’. bolj skupinska psihoterapija :)

 19. strojnik - 11.10.2007 ob 14:06
  strojnik

  @sosed: ti si pač lahko privoščiš izpostavljeno varianto, ker nisi konfliktna oseba. Še nikjer nisem opazil, da bi se lahko nekomu upravičeno zameril. V bistvu se tudi sam ne skrivam, želim pa si zadržati to možnost. Predvsem za tiste, ki jim to pomeni mogoče edini ventil, kjer se lahko “prepihajo”.
  Bloganje kot zabava je bil v bistvu odgovor vetru14, ki bi iz tega rad posel naredil. Če si v tekstu opazil, sem po teh straneh začel lesti, namesto da bi ven na cigaret šel. Torej je tudi zame neka terapija. Da bi pa neke osebne težave uspel ubesediti, pa zaenkrat še niti znam ne. Mogoče še pride…

 20. Dajana - 11.10.2007 ob 14:41
  Dajana

  @strojnik, dovolim si pripomniti nekaj besed:
  1. Tukaj imam debato o tem, kaj se je dogajalo na Siolu in ker se ne nameravam ponavljati, naj prebere, kdor hoče – tu je tudi debata med mano in chefom, zakaj SE JE NUJNO VČASIH PREPIRATI: http://www.vivastar.si/dajana/?p=656
  2. Slovenci nimamo kulture komunikacije, o tem je pisal že blitz:
  http://blitz.blog.siol.net/2007/06/30/kultura-komunikacije-v-sloveniji/
  3. Prepir, konfliktnost je NUJNA stvar. Če se prepir ne razreši, če ljudje obmolknejo, pomeni samo to, da so ljudje v apatiji, ne pa, da se je konflikt razrešil v kompromis!
  4. Slovenci imamo nekakšne čudne ideje, da je molk zlato. Molk niti slučajno ni zlato. Do vsega tega je na Siolu prišlo, ker vrh te firme ni natačno povedal ali dal navodil – pravil igre, ker tega niso natančno povedali in so mislili, da so ljudje, ki tukaj pišejo res taki idioti, da to, akr so skrivali, ne bo prišlo na dan(da je veliko Siolcev, ki pišejo blog itd). Potem pa ljudje napadejo tistega, ki nekaj vpraša. In tisti, ki nekaj vpraša, postane konfliktna oseba, ne pa tisti, ki je godljo zakuhal in modro molčal. Ker ljudje zaradi lastnih interesov o tem ne upajo na glas govoriti, potem govorijo pač potihem oz. opravljajo. To je profil povprečnega človeka, ki piše blog, ki komentira na spletnem časopisu itd. O vseh problemih je treba javno govoriti. Včasih je treba na koga zakričati, uadriti s pestjo po mizi. Ampak Slovenci tega niso navajeni. Za Slovence je vrlina: molk – se pravi apatija – še večja vrlina pa je obtožiti tistega, ki si sploh upa kaj pisniti, da je konfliktna oseba.

  ;)

 21. strojnik - 11.10.2007 ob 14:57
  strojnik

  @dajana: ne morem se v celoti strinjati s tabo. Po mojih iskušnjah, ki niso več kot leto mlajše od tvojih, sem ugotovil, da je pričetek kreganja vedno prinesel konec reševanja problema. Pri kreganju dostikrat izrečemo stvari ki jih drugače nebi in niso prav premišljene. Baje celo, da med kreganjem deluje čisto drugi del možgan, kot v normalni debati. Torej ne mislim, da treba biti tiho in vse požreti, ampak to, da se splača skregat šele takrat, ko ni več možnosti za kar koli rešit. Če dobro premislim, še takrat ne. Tudi kreganje o zadnjih zadevah ne vidim, da bi prineslo karkoli pametnega.

 22. Dajana - 11.10.2007 ob 15:08
  Dajana

  Gre za konskruktivno “kreganje” – za izmenjavo konfliktnih mnenj. Ja, kaj pa potem narediš, ko pride do konflikta? In do teh prihaja vedno in povsod. Obmolkneš? A je to rešitev? jasno, da pri kreganju irečemo kakšno bridko, za kar pa se lahko potem opravičimo. Konflikt je vedno posledica tega, da nekdo nekje ni mogel povedati svojega mnenja. In potem se to kopiči in izbruhne. Mora izbruhniti. Nekje malo zakričijo in so potem, ko si “vse povedo”, spet prenašajo, pri nas pa se ljudje zaprejo vase, obmolknejo ali pa se zapijejo. Oz. gredo k sosedom opravljat.

 23. strojnik - 11.10.2007 ob 15:18
  strojnik

  Konstruktiven je pogovor, pa četudi je bolj oster. Kreganje po moje ni kontruktivno, ker je konec kreganja lahko pomiritev z ponovnim pogovorom, ali pa dokončni razdor. Torej spet pridemo do tega da je kopičenje problemov napačno in je stvari potrebno reševati sproti. Sam se tega skušam držati na vseh področjih. Da bi se zaprl vase in obmolknil mi pa na misel ne pride. Tudi stepel se bom dosti raje kot to. Pri nas pa tudi mislim, da imamo dosti več ljudi ki znajo govoriti, kot tistih, ki znajo poslušati…

 24. Dajana - 11.10.2007 ob 15:26
  Dajana

  haha, to si pa dobro povedal. Zadnji stavek mi je posebej všeč. :mrgreen:

 25. mica - 11.10.2007 ob 19:47
  mica

  ojej…jaz imam enga strojnika doma. A ste vsi tko grozni kot je on?
  :-)

 26. blitz - 11.10.2007 ob 19:51
  blitz

  vidim, da sem napredoval, zdaj se samo še prerekam.

 27. strojnik - 11.10.2007 ob 19:57
  strojnik

  @mica: grozni? Čudni že, čudni. Da bi bili pa grozni… :cool:

  @blitz: to si samo na probi… :lol:

 28. mica - 11.10.2007 ob 20:02
  mica

  hehehe, po mojih izkušnjah delajo strojniki z ženskami točno tako kot bi bile tudi one kos železa
  :-)
  :-)

  PS
  Blitz, hm…pri meni si še zmeraj eden najljubših piscev- a ni to zadosten raqzlog, da se med prerekanjem sladko smejiš?
  :-)

 29. strojnik - 11.10.2007 ob 20:11
  strojnik

  @mica: Moram protestirat. Pri nas doma z ženskama prav lepo ravnamo. Ne bom trdil, da smo strojniki neki veliki romantiki, ampak ženske imamo ponavadi prav v čislih… :mrgreen:

 30. mica - 11.10.2007 ob 20:42
  mica

  :-) veš, ker imam izkušnje, lahko rečem le to: dokaze moraš položiti na mizo, pa ti bom verjela..drgač pa ne!
  Sicer pa: a se ni fino mal kregat?
  Pr nas je to tko: večkrat ko se skregamo, večkrat moram speči štrudl.
  Edino TA nas zna pomiriti :-)

 31. strojnik - 11.10.2007 ob 20:57
  strojnik

  @mica: Al ima smisel? Važno, da je naša strojnica zadovoljna. Zaenkrat ne čujem večjih pritožb. :lol:
  Pa ne kakšnih vijakov v štrudel zamešat… :mrgreen:

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !