Ni lahko biti strojnik

Filozof pa nekoristno

Blog in “marketing”

Objavil/a strojnik 11.10.2007 pod miks

Če iščete nasvet za “udarni naslov”, ga tukaj ne boste našli, tiste standardne kot so:

kadilski zakon

sex na ulici

ubit ministra

in podobne, pa najbrž že poznate.

Ko sem se odločil aktivirati moj blog, sem izbiral temo po kriteriju, da je pregledna, da je po možnosti ne uporablja nihče, ki ga berem in da se da kakšno svojo slikico v glavo utaknit. Imel sem očitno zelo nesrečno roko in izbral najpočasnejšo možno temo na Siolu1. Na moji dokaj močni mašini je zadeva kolikor toliko delovala, sem pa opazil, da je moja stran kar počasnejša od ostalih. Včeraj me je blitz opozoril na počasnost, in sem začel zadeve bolj opazovati in preverjati. Odločil sem se zamenjati obliko strani.

Danes sem to storil in opazil zanimiv fenomen. Čeprav nisem čisto nič novega napisal, sem dobil kar nekaj komentarjev, od meni ljubih piscev, po statistiki sem pa videl, da ljudje, ki pridejo k meni dejansko tudi nekaj preberejo.

Zanimivo, da sem danes ob manj kot 40 bralcih dobil polovico komentarjev, kot v ponedeljek, ko me je nekdo pomotoma dal na vstopno stran SiOL-a in sem obiskov imel skoraj 750 pa še 580 drugi dan.

DA SE NE BI KDO NAGLAS SMEJAL MOJI OBISKANOSTI. MENI JE ČISTO DOVOLJ IN VSAK OBISK JE CENJEN. PA ŠE NOV SEM TOD OKOLI!!!  a020.gif

graf-1.jpg

torta-1.jpg

Iz ugotovljenega lahko sklepam, da so marketinški prijemi, oblika strani in hitro delovanje poleg kvalitete seveda zelo močan pogoj za branost. Da o udarnih naslovih niti besed ne zgubljam.

 Pa pridno pišite.

 1. tu apeliram na SiOL, naj jo raje odstranijo, kot da se še kdo naserje z njo []
 • Share/Bookmark
 

Komentarji

9 odgovorov na “Blog in “marketing””

 1. kamper - 11.10.2007 ob 20:31
  kamper

  Bo kar držalo kar si napisal.

 2. sosed - 11.10.2007 ob 20:44
  sosed

  ne obremenjuj se s številkami, obisk še zdaleč ni edino merilo. saj je fino če si bran, vendar nima smisla prilagajati vsebine branosti – tak blog ne bo dolgo živel. ;)

 3. strojnik - 11.10.2007 ob 20:50
  strojnik

  Joj sosed. Saj se ne obremenjujem. Niti slučajno. Za samodokazovanje imam čisto drugi, svoj poligon, kjer pravijo, da sem res dober. Tudi pisal ne bom vedno toliko, ker ko projektiram sem pri računalniku cele dneve, bom pa nato cele dneve v delavnici. Sem pa danes opazil, da mi je očitno kar nekaj bralcev “pobegnilo” zaradi počasnosti bloga. Pa kaj se sekirat. Kaj so pa zamudili…

 4. drmagnum - 12.10.2007 ob 08:00
  drmagnum

  Ne skrbi. Tisti, ki te bere, bo počakal kolikor je potrebno, da se stran postavi. Je pa velika resnica v tem. Če pišeš za to, da te bo velika večina brala, boš doživel ravno obratno. Pozabi na vse in se loti svojega posla. Ob tem, pa občasno zapiši, kaj, da boš čez čas vedel, kaj si počel. Če bo zanimivo za te zna biti zanimivo tudi nam bralcem. Pisanje po meri, pa ne prinese dobrih rezultatov.

 5. strojnik - 12.10.2007 ob 08:38
  strojnik

  Nič bat. Blog ni odprt za promocijo česarkoli. Po pravici povedano, me količina obiska kar malo preseneča, ko vidim kvaliteto nekaterih piscev.

 6. mica - 14.10.2007 ob 07:36
  mica

  ojej, samo ne psotani druga Dajana, ki nenehno računa, sešteva in odšteva obiskovalce, lepo te prosim. Ohrani začetno zdravo pamet, piši in se veseli svojega lastnega ustvarjanja, možnosti, da lahko poveš na glas svoje misli, občutenja, dognanja….
  Ne piši zaradi mene, ki prihajam, piši zaradi sebe, kajti šele v tem primeru bo tvoje pisanje dobilo dušo in tisti smisel, da se boš usedel v srce vsem onim, ki prihaqjajo, da te berejo in ne, da te le klikajo
  :-)

 7. strojnik - 15.10.2007 ob 08:34
  strojnik

  Kje neki sem na kitajsko prešaltal, da ste me narobe razumeli. Ne bom postal nič drugačen. Kje imam pa cajt.

 8. likard37 - 16.10.2007 ob 20:05

  A si tisto baltazarjevo mašino , ki jo imaš v glavi bloga sam sprojektiral?

 9. strojnik - 16.10.2007 ob 21:20
  strojnik

  Baltazar je frajer likard… ;) ;) ;)

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !