Ni lahko biti strojnik

Filozof pa nekoristno

Kaj nam je storiti…

Objavil/a strojnik 5.01.2008 pod miks

Za našo štiriletno pupo gre… Ne vemo, kaj je krivo. Starejši brat, geni ali vzgoja…

Starejši brat tega ni počel, genov je samo pol, vzgoja ne verjamem. V končni fazi so otroci mnogo več časa z ženo, kot z mano, v moji ženi pa ni popolnoma nič strojniškega…

Glavni igrači naše pupe sta:

ketna-srauf.jpg

Ketna in šrauf. Tudi matico ima nekje. Zvečer se pričkamo, da ju pusti izven posteljice…

Ko ima kaj več časa pa:

orodje.JPG

Orodje. Ne, ni ga podedvala po bratu. Božiček ga je na njeno željo prinesel…

Kar niso kavbojke, ne da nase…

Saj drugače je cartasta in tudi drugače punčkasta…

Kaj nam je storiti? V bistvu jo ne želimo usmerjati in naj jo zanima, kar jo pač zanima. Nimam težav z deljenjem poklicev na moške in ženske, vendar se mi vse bolj zdi, da naše dete zadnje čase pretirava.

Ima kdo kaj izkušenj, koliko časa to traja…

 • Share/Bookmark
 

Komentarji

22 odgovorov na “Kaj nam je storiti…”

 1. pikicavelika - 5.01.2008 ob 20:35
  pikicavelika

  Ej ne sikiraj se. Jo bo minilo. Tako kot mene. ko sem bila mala so bili kladivo, žeblji in klešče moji najboljši prijatelji. Zdaj pa se najraje vrtim v kuhinji. (v nasprotju s sestama, kateri sta imeli najraje punčke, sedaj pa kuhnje in gospodinjskih opravil sploh ne pogledata) Pupa se bo s tem samo kaj pametnega naučila. Da bo znala, ko bo velika, kaj pošravfat pa pribit. Vedno prav pride. Pa ne imet slabe vesti, ker ji orodje božiček prinese. Meni je pa enkrat električnega vlakca. Ker sem si ga hudo želela, da bi kaj pošravfala.

 2. zloba - 5.01.2008 ob 21:53
  zloba

  Huh, ne vidim problema;) Otrok se igra s tistim, kar mu je všeč. Hvala bogu, da ti ni treba kupovati tovornjakov dragih (in povsem nekoristnih) rozastih punčk. Pusti deklici, da se igra s tistim, kar ji je všeč, pomagaj ji ustvarjati, širiti domišljijo … in uživaj z njo;)

 3. vlatka - 6.01.2008 ob 00:17
  vlatka

  strojnik,

  tvoja, vaša, punčka je umetnica. Igranje s punčkami je zguba časa, ona pa želi ustvarjati. Dovoli ji. Na koncu bo najmanj dipl. ing., boš videl :)

 4. Marija - 6.01.2008 ob 00:54
  Marija

  Pupe včasih dobijo nerazložljivo željo po tistem, ker je družba opredelila kot nepupasto. Nekatere mine hitro, druge mine čez leta, nekaterih ne mine nikoli. Je pa zelo dobro, da obstaja cel spekter interesov, ker nam malo bolj predoči, da nismo vsi eni in isti. Sicer pa… jaz sem tudi prisegala na lego kocke in v enem obdobju bog ne daj, da bi mi kdo omenil kiklco ali roza barvo ali mašnco. Pa se je iznihalo in danes nosim kiklce (roza barve glih ne), lego kocke imam pa še zmeri rajši od punčk. :)

 5. GRiSON - 6.01.2008 ob 07:57
  GRiSON

  Vzorci so taki ali drugačni, vloge se menjajo, fantki naj se igrajo z Barbiko, punčke pa z avtomobilčki. Tako se zgodaj ve, da smo enakopravni.

 6. Levinja - 6.01.2008 ob 09:47

  Moja hči ima pet let in njena “igrača” je tudi taka škatla z orodjem ,ki jo je dobila od bratca (10 let)in vedno,ko ata kaj šraufa in ustvarja,je ona zraven.
  Meni se zdi vredu,naj se otrok razvija in naj ga zanima čim več stvari.Zvečer ,ko leže v posteljo se stisne k medvedku,zjutraj se dere v mikrofon,popoldne pa navija šraufe in matice.Strašno zaposlen otrok :)

  Sama sem imela tudi eno matico,dokler jo nisem nataknila na prst in ni šla več dol.Potem jo je oče precvikal in sem se igrala (neboš vrjel) s spajkalnikom(na skrivaj,seveda).Pa sm zrasla v čist tapravo žensko :lol:

  Uživaj v vlogi starša in ne obremenjuj se.

 7. dare - 6.01.2008 ob 13:25
  dare

  Tu pa je skrb nedvomno popolnoma odveč. Poznam zelo identične primere in eden mi je še posebno znan in je zelo podoben le da gre za fantiča! Ta se je (mogoče) zaradi tega ker je rasel med samimi deklicami tudi sam igral s punčkami. Takrat so se mu smejali, si pa kar predstavljam , da je njegov stari nekje v sebi zasledil tudi kakšno majhno skrb. Ma, da ga vidiš zdaj dedca!

 8. kamper - 6.01.2008 ob 13:31
  kamper

  Važna je igra,če pa ji bo v veselje kasneje kaj sama popraviti pa toliko bolše :smile:

 9. strojnik - 6.01.2008 ob 13:44
  strojnik

  @Vsi: Glede na to, da se vsi strinjate in dopolnjujete, bom tudi vsem naenkrat odgovoril. V bistvu nas čisto nič ne skrbi in nas celo zabava. Majhen dvom se je pojavil, ker sem pomislil, če ona ne počne tega ravno zaradi tega, ker se vsi čudijo in zabavajo na ta račun… :?
  Matica je M14, tako da si jo na prst ne more naviti. Sem to prvo probal… :mrgreen:
  Jo bom pa vsekakor naučil, da bo tako kot zloba znala varovalke, žarnice in kolesa sama menjat. To, da noče kikelc nosit, nas pa še najbolj žalosti, ker je v njih tako lušna bijondica… :D

 10. fittipaldi - 6.01.2008 ob 15:10
  fittipaldi

  Ni lepšega kot vedeti, kaj boš v življenju počel. Da te poklic zabava in veseli ter te izpopolnjuje. That being said, (vem, sem prebral starost tvoje hčere) je za takšne analize itak prekmalu, preprosto uživajte v njenem otroštvu ter takšnih in drugačnih vragolijah, povezanih z njim.

  Moram priznat, da sem se ob branju tegale prav nasmejal. :)

 11. strojnik - 6.01.2008 ob 19:37
  strojnik

  Bojim se samo, da šrauf, ko ga prešverca v posteljo ne vtakne v usta ponoči in si poškoduje zobe… :?

 12. commonsense - 7.01.2008 ob 11:33

  strojnik: ” To, da noče kikelc nosit, nas pa še najbolj žalosti, ker je v njih tako lušna bijondica…”
  hm, kakšne barve pa so njeni lasje, kadar nosi hlače?? :mrgreen:

 13. strojnik - 7.01.2008 ob 13:18
  strojnik

  Saj ni problem v barvi las. Oblačit se hoče tako, da pač izgleda kot brat, pred par leti, kateri je mimogrede tudi blond… ;)

 14. zdravje - 7.01.2008 ob 16:42

  Kaj vam je storiti! Lepo te prosim: nič.
  Naj se igra, šraufa in uživa.
  Veš, da sem se ob tvojem pisanju spomnila, kako strašno si je moj mlajši sin želel Barbiko. Smo mislili, da je le muha enodnevnica, pa kar ni in ni odnehal, tako, da jo je nazadnje le dobil za darilo. Kratek čas je bila igrača aktualna, potlej pa je nanjo pozabil in smo jo podarili prijateljičini punčki.

 15. commonsense - 7.01.2008 ob 17:14

  zdravje- tvoj sinček je očitno zelo bister- hotel je videti, kaj ga čaka, ko bo velik. čeprav bo najbrž nekoč precej presenečen. :mrgreen:

 16. zdravje - 7.01.2008 ob 17:46

  commonsense,

  to je že doooolgo od tega. Joj, kako je takrat “navijal” za Barbiko :-) Se včasih smejimo na ta račun. Sedaj je že v službi, ta prava “barbika” pa še ni na vidiku ;-)

 17. pika - 7.01.2008 ob 17:46
  pika

  @Strojnik, naš taveliki bi imel roza čeveljce z rožicami in metuljčki, špange v laseh, nalakirane nohte… Par tednov nazaj sem mu kupila rdeč predpasnik, najraje nosi rdeče žabice, da o nastopih naše “Eve Černe” sploh ne govorim. Na najini poroki je štrokljal v pričinih štiklih, ona pa v japonkah… K sreči ga je mlajši Spiderman seznanil z žogo in avtomobilčki, tako da osnovno “moško” znanje obvlada ;-) !
  Ne vem, jaz bi vzpodbujala njeno zanimanje, konec koncev bo bolj uživala v moškem kolektivu kot med ženskimi sodelavkami. Si predstavljaš, kako bi trpela ob tipičnih “ženskih” pogovorih ;-) ?

 18. strojnik - 7.01.2008 ob 18:25
  strojnik

  Kaj naj rečem. Sem iz enih drugih časov… :?
  Treba imeti mlad otroke… :D

  Za barbike in fante sem pa večkrat slišal. Baje da se ponovi ob vsaki puberteti… :mrgreen:

 19. pika - 7.01.2008 ob 20:45
  pika

  @Strojnik, leta te ne bodo izvlekla ;-) , Mamlaz je (skoraj) konkretno mlajši in je toliko tudi trpel ob vsaki “roza” igrači. Ali vsaj misli nanjo :)

 20. strojnik - 7.01.2008 ob 23:36
  strojnik

  Samo zanimivo. Če pupa šrauf zagrabi, se čudimo, če pa fant punčko, smo pa panični… :mrgreen:

 21. lonDON - 11.01.2008 ob 10:17
  lonDON

  Haha no lustno! :) Se bojim, da bo nasa Hana imela podobne hobije! Te bom vprasal za kaksen nasvet!

 22. strojnik - 11.01.2008 ob 10:39
  strojnik

  @lonDON: Ti kar vprašaj, ampak otroci znajo vedno znova presenetiti. Ko misliš, da si videl že vse, ti pride z novo pogruntacijo… :P

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !