Ni lahko biti strojnik

Filozof pa nekoristno

Ko ti se konec dneva smeji v obraz…

Objavil/a strojnik 12.02.2008 pod miks

Siguren sem, da me bo takoj kdo imel za deloholika in marsikdo mi je že to omenil, vendar sem si prebral nekaj malega o tem in nimam vseh simpomov. Vsaj ne še…

Res je, da načeloma rad delam in mi ni težko. Z mojim delom, je v bistvu povezan način življenja in že leta sem v službi praviloma cel dan, s tem, da si čas zase in okolico jemljem vmes, med dnevom, po potrebi…

Torej rad delam in ni mi težko, ubija pa me, ko po se dan za dnevom zaključi tako, da naredim manj, kot bi moral, da se začnejo pojavljati zamude in dan, kljub temu, da si ga pregaral zaključiš nezadovoljen, naslednjega pa začneš z delom, ki bi moralo biti že opravljeno včeraj, ali pa je bilo že prej presortirano v takrat manj nujno.

hard-work.jpg

Ostane tako tista zlata rezerva, ki se ji pravi vikend. Načeloma letos nisem bil še noben vikend prost. V bistvu letos nisem bil še noben dan prost.

In ne. Nisem denarno požrešen in si zaradi tega nabil več dela, kot ga uspem narediti. Stranke je pač potrebno poservisirati in ne moreš reči, pridi, ko bom imel več časa. V bistvu, mi moje delo prav lepo teče. Čas mi jemljejo druge stvari, ki niso del mojega dela, moram pa biti neprestano prisoten in zavzet.

Verjetno bom slišal kakšen dobronameren nasvet, da naj obremenitve zmanjšam, da škodijo zdravju in podobno, pa ne bo šlo. Še kakega pol leta je treba zdržati. Tako ali drugače…

magarac.jpg

In ne. Ne bom še pol leta delal brez prestanka. Tudi kakšen vikend si bom vzel prosto. Delati pa moram točno toliko, kolikor zmorem in niti ure manj. Pa tudi več ne, da ne pregorim. Tudi na to je treba misliti…

 Toliko v vednost, če je kdo slučajno opazil, da se bolj malo oglašam zadnje čase…

 • Share/Bookmark
 

Komentarji

26 odgovorov na “Ko ti se konec dneva smeji v obraz…”

 1. Binula - 12.02.2008 ob 20:24

  Si eden izmed redkih, ki uživaš v svojem delu in to je najpomembnejše! Muka je ko se zjutraj voziš v službo in šteješ ure do vikenda, ko ne moreš spati, ker ti morijo stvari, ki jih moraš v službi postorit, ko tvoje delo ne cenijo dovolj…

  Ampak kakšen sončni vikend si pa le vzemi za oddih v naravi!

 2. pika - 12.02.2008 ob 20:52
  pika

  Strojnik, jaz tudi uživam v svojem delu, obdaja me veselo delovno okolje, pa te vseeno ne razumem. Kako misliš, niti en vikend?? A imaš službo doma, da imaš vsaj feeling, da si blizu familije, postelje, kuhinje, kavča itd.?
  Fijuuu, bom prišla k tebi po nasvet, če me kdaj doleti kaj podobnega! :-)

 3. kamper - 12.02.2008 ob 21:04
  kamper

  Predlagam,da si vsaj petega aprila,ko se bo zgodilo srečanje blogerjev na Bordonovi domačiji,vzameš čas zase,izklopiš telefon in se nam pridružiš :lol:

 4. strojnik - 12.02.2008 ob 21:18
  strojnik

  @Binula: Res je, da imam svoje delo rad, vendar mi časa zmankuje, zaradi ukvarjanja s stvarmi, ki me ne veselijo najbolj. Oddih, kadarkoli bo možno… ;)

  @pika: Precej od dela opravim dejansko doma in imam vse moje “na oku”. Je pa sedanje stanje bolj izjema kot pravilo. Nekakšno izredno stanje. Običajno si vzamem vsaj vsak drugi vikend fraj, če ne še bolj pogosto… ;)

  @kamper: Je še mnogo mnogo predaleč, za kar koli reči. Če se bom pridružil bo v zadnjem hipu. Pa saj ne pojem dosti… :D

 5. dare - 12.02.2008 ob 22:44
  dare

  ja, nič! Hotel sem spraviti skupaj kakšen stavek o tem kako si moramo vzeti več časa zase pa to. Pa ne gre. Če ti res tako dobro gre, ti lahko rečem samo: veselo na delo! Meni tega nima smisla govoriti, ko odhajam na šiht. :) .

 6. Marija - 13.02.2008 ob 00:29
  Marija

  @strojnik: zelo zelo dobro vem, o čem govoriš. V familiji imam enega strojnika, ki samega sebe srečuje. Je pač kriza, da je vaša stroka pri nas tako malo cenjena in da mora bit marsikateri strojnik tudi deklica za vse. A imaš svojo firmo? No, kakorkoli, če ti je kaj v tolažbo, jaz trenutno nad sabo nimam nič drugega kot to, da moram dokončat študijske obveznosti in ti povem, da bi šla raje za 4 mesece delat v proizvodnjo za tekoči trak (ne bluzim, to sem nekoč že počela) kot pa da se silim k zadnjim izpitom in diplomi, ki me mika manj kot stiskanje turov svinji bradavičarki. Samo tako, za informacijo, tudi nam “brezdelnežem” včasih ni najbolj luštn. V glavnem, veliko energije. Frišni pomarančni sok pomaga. :grin:

 7. strojnik - 13.02.2008 ob 09:22
  strojnik

  @dare: Pol leta bom pa ja še zdržal. Potem pa na dopust… ;)

  @Marija: A da sam sebe ujame :lol: . Imam svojo firmo in trenutno še kup dodatnih obveznosti, ki nič ne “nosijo”. Študija se pa spomnim. Samo da sem tudi takrat, tako kot zdaj stisnil zobe, z glavo prebil zid, in končal študij pred zaposlitvijo. Toplo priporočam, saj jih nekaj poznam, ki se bližajo penziji, pa so še kaj dolžni… ;)

 8. sosed - 13.02.2008 ob 12:47
  sosed

  ampak si res nekam redkobeseden zadnje dni. ti, kaj pa če bi si zaposlil kako tajnico? mislim, bi se že skoraj spodobilo, glede na tvoj zadnji post – kriza srednjih let in to…

 9. strojnik - 13.02.2008 ob 14:01
  strojnik

  Sosed, bodi resen. Še doma sem u pufih… :mrgreen:

 10. blitz - 14.02.2008 ob 20:09
  blitz

  tudi jaz ne uspem vedno vsega opraviti kar bi rad. Mislim, da je v današnjem svetu to precej normalno, seveda pa imam tudi jaz kdaj slabo vest.

  Sem pa iznašel recept za pridobitev samozavesti. Če sem nezadovoljen nad lastnimi dosežki, se ozrem na kolege in ko vidim, da so njihovi še slabši, se malo bolj počutim. :lol:

 11. strojnik - 15.02.2008 ob 14:43
  strojnik

  @blitz: Če se tolažiš z dosežki kolegov, je lepše, kot če se tolažiš z dosežki zaposlenih… :? Je tolažba bolj kisla… :?
  Kakorkoli že, zelo rad držim obljube in nočem zamujati obljubljenih rokov… ;)

 12. nada - 15.02.2008 ob 15:14

  Seveda veš, da je poklicna pot srčika tvojega radodarnega bitja.Ko se širiš na vzven kot žareča energija sonca, se razdajaš svetu in medtem ko se razdajaš, se dejansko večaš……in ko si to ogledaš v očesu svojega uma….si že v penziji.

 13. strojnik - 15.02.2008 ob 17:02
  strojnik

  @nada: V svojem delu dejansko zaenkrat še ne trpim in ga rad opravljam. Problem je, da imam zanj vedno manj časa… :?

 14. Blitz - 15.02.2008 ob 17:13

  strojnik, da ne bo pomote. Ne gre za to, da bi se zadovoljevali s slabimi dosežki, ampak si zastavljamo zelo hude izzive. Zato seveda ni vse vedno idealno. Sve u svemu pa smo kar dobri – naša firma je imela v 2007 okoli 100.000 evrov čistega dobička na zaposlenega. Žal ne gre vse v plače :sad:

 15. strojnik - 15.02.2008 ob 18:31
  strojnik

  @blitz: O dobičku vaše firme, bi lahko deset blogov napisal, pa se bojim, da bi se razvilo ne kreganje, ampak mesarsko klanje… ;)
  Cilje si tudi jaz postavljam dokaj visoko, jezi me, da je pri doseganju trenutno preveč motečih dejavnikov… :?

 16. blitz - 15.02.2008 ob 20:28
  blitz

  Strojnik, ampak to je vendar real life. Na faksu učijo teorijo, v resničnem življenju pa gre nekoliko drugače. Če ne bi bilo motečih dejavnikov, bi bilo življenje dolgcajt.

 17. GRiSON - 16.02.2008 ob 06:36
  GRiSON

  hm, ja Stojnik, takole je brez dela pač ne gre. Ves čas nje potrebno nekaj delati. Delo v službi nam prinese nekaj denarja, vendar še vedno ti ostane delo doma, pa na vrtu (če ga imaš) in zopet pomoč kakšnemu prijatelju, tudi to je delo. Skratda dela ne zmanjka. Ko opraviš in končaš delo, se zopet pojavi potreba po novem delu.

  Pomembno pa je, da delo z veseljem opravljaš. Samo pazi, da ne obvisiš tot tisti osel. Tudi to se dogaja.

 18. strojnik - 16.02.2008 ob 11:21
  strojnik

  @blitz: To, da bi se zjutraj usedel za računalnik in delal samo na projektih, niti ne sanjam. V bistvu bi bil res dolgcajt. To, da moram pol dneva zgubit po trgovinah, med katalogi, z inštalaterji, za katere moraš trikrat preveriti, če so te razumeli, pa še naredijo po svoje. Odločati se moram, kje naj bodo fuge ploščic, kot da me to nevem kaj briga. Težit vsakemu posebej, da ne uniči delo predhodnika… To mi je odveč… :twisted:

 19. strojnik - 16.02.2008 ob 11:23
  strojnik

  @GRiSON: Jaz sem cel dan v službi… :? Tudi zdaj… :?
  Kot tisti osel sem že obvisel, samo smo rešili. Dobil sem dodaten tovor na hrbet, tako da sem spet na tleh… :mrgreen:

 20. bamboo - 16.02.2008 ob 21:40
  bamboo

  js imam zadnje case tudi prazne baterije in jih sporbavam malo napolniti…

 21. zdravje - 16.02.2008 ob 22:16

  :-) strojnik, slikca je pa zgovorna, ni kaj!
  Le glej, da ne boš pregorel in res pazi na zdravje!

 22. strojnik - 17.02.2008 ob 09:19
  strojnik

  @bamboo: Se spomnim, kakšen luksuz je bilo spanje, ko sem študiral… ;)

  @zdravje: Mislim, da je ta faza pregorevanja mimo. Trenutno sem poln volje… ;)

 23. ZigaK - 18.02.2008 ob 13:08

  ccc, namesto da bi pisal blog, bi lahko še pol urce delal :mrgreen:

 24. strojnik - 18.02.2008 ob 17:23
  strojnik

  @ZigaK: Pa pravijo da sem jaz žleht… ;)
  Ko blog pišem, vsaj materialne škode ne delam, ampak samo umetniško… :mrgreen:

 25. ZigaK - 18.02.2008 ob 19:59

  :blush:
  nisem prebral vseh komentarjev, ampak sem bil prepričan, da se je že kdo prej spomnil tega nasveta

  sploh pa to ni žlehtnoba, ampak dobronameren nasvet kako se čim prej izkopati iz trenutne gužve (ker si rekel da nasvetov da je treba manj delat ne sprejemaš)

 26. strojnik - 19.02.2008 ob 08:13
  strojnik

  @ZigaK: Vaja dela mojstra, tako da za prispevek napisat rabim precej manj časa, kot nekoč. Pogruntal sem pa tudi, da z jemanjen nekajminutnih pavz čez dan, v bistvu naredim več… ;)

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !