Ni lahko biti strojnik

Filozof pa nekoristno

Je internet sploh še uporaben…

Objavil/a strojnik 2.03.2008 pod miks

Uspelo nam je. S skupnimi močmi smo ga uspeli fentat. Še malo, pa bo internet dokončno izdahnil…

Trenutno sem v situaciji, ko potrebujem cel kup reči, od opreme do pohištva in ker me klatenje po trgovinah ne zabava preveč in ker za to tudi časa nimam, se v pavzah namesto med blogi, potepam med ponudbami, v neskončnem iskanju…

Uporabnik interneta sem postal relativno zgodaj, še preden se je razpasel do zadnjega slovenskega kozolca. Za prva iskanja sem moral kar lepo na fakulteto po prijateljskih vezah in takratni Netscape in Altavista, sta nam pomagala v relativno kratkem času najti praktično karkoli. Če ne bi hodili na cigaret1 vsakič, ko je bilo treba stran osvežiti, saj je te to trajalo približno toliko, bi internetu takrat mirno rekel idealni medij… saggio.gif

Oćitno je postal tako všečen, da so nanj pričeli skupaj z nami tlačiti vso mogočo in nemogočo šaro. Nemalo pri tem pripomoremo tudi pisci “svakojakih” prispevkov po blogih. Razni iskalniki naše neumnosti pridno beležijo, in ko kdo išče nekoga, ki bi mu z bagerjem luknjo skopal, gostinca, ki bi rad kadilce ogrel, nesrečnike z majhnim tičem in podobne trpine, ga iskalniki usmerijo na moj in verjamem tudi na vaše bloge. V vsem svojem iskanju samo čas zgublja, saj ga ne moj, ne vaši blogi popolnoma nič ne zanimajo.

V teh dneh, sem se našel na drugi strani. Med množico nepotrebnih informacij izgubljam mnogo več časa, kot ga za to želim nameniti. Med množico nepotrebnih informacij, postaja vedno težje izluščiti tiste uporabne…

informacije.jpg

Ko sem danes iskal, če obstaja kakšen elektronski odganjalec ptičev, sem našel od čebelarjev, do sam svoj mojster elektronikov. Ko sem to isto probal v Angleščini, sem bil naenkrat med raznorazno pornografijo in prepričevanjem farmacevtske industrije, da če ne bom pridno žvečil njihovih produktov, ptičji gripi zagotovo ne ubežim.

Ko sem ugotavljal, kje bi lahko naročil kjučavnice, z master ključem, sem se pa celo znašel na strani, kjer nam vesoljci obljubljajo, kako nas bodo rešili v drugo dimenzijo. In to osebno…   trance_03_alien.giftrance_43_wavetowel2.gif

Mislim, da se nam v zelo bližnji prihodnosti obetajo časi, ko bomo z veseljem stresli par evrov na mesec, za iskalnik brez balasta in mi pri tem pridno pomagamo… :?

 1. bili so drugi časi []
 • Share/Bookmark
 

Komentarji

25 odgovorov na “Je internet sploh še uporaben…”

 1. blitz - 2.03.2008 ob 13:15
  blitz

  strojnik, jaz imam tudi podobne težave, moja frau, ki je računalniško manj pismena od mene, pa vse takoj najde. Tudi to je treba znati.

  Res pa je, da še ni iskala nič v zvezi tiči …

  Sicer pa ne vem, zakaj bi jih odganjal elektronsko – stara dobra floberka je še bolj okolju prijazna, pa še manj časa boš imel za pohajkovanje po blogu :wink:

 2. potnik - 2.03.2008 ob 13:26

  Še dobro, da obstajajo podatkovne zbirke in baze podatkov.

 3. commonsense - 2.03.2008 ob 13:37

  ja blitz, eni mački rep odsekat, pa bo tudi vse tiče potamanila, če se prav spomnim.
  (pa ne, da bi mislil, da si vaši mački ti rep odsekal, hehe)

  strojnik, stari dobri klopotec bo še najbolj učinkovit. sem svoj čas , ko smo imeli mladega mačka, da bi ga navadil ne v našo spalnico hodit, kupil (v avstriji) za kakšnih 50 evrov elektronski odganjalec domačih živali (mačk, psov, podlasic, podgan, menda celo ščurkov :) ).maček je navalil nanjo kot mutavi na telefon, in mu je zadeva postala najljubša igračka.
  pazi, kaj kupuješ. caveat emptor!

 4. potnik - 2.03.2008 ob 13:42

  Za področje zdravstva in medicine se na internetu ni nikoli našlo kaj pamentnega.

 5. strojnik - 2.03.2008 ob 13:50
  strojnik

  @blitz: Šklop pride na vrsto, ko bodo začeli samci okoli hiše hodit… :mrgreen:
  Za blog imam pa itak vedno manj časa, kot vidiš… ;)

  @commonsense: Klopotec dela na frekvenci, ki bi najbrž motila mene bolj kot ptiče, do o sosedih ne govorim. Sem naivno upal, da bom za kakšno iskušnjo izvedel. Ta tvoja že ni opogumljajoča… :D Si sigurno dal baterijo vanjo… :mrgreen:

  @potnik: Podatkovne baze… :shock: Povej kaj več…
  Medicina me pa itak ne zanima preveč… ;)

 6. alter - 2.03.2008 ob 13:53

  zanimiva prognoza:)

 7. Matija - 2.03.2008 ob 18:05

  Življenje interneta se še niti ni dobro začelo. Resno.
  Seveda, poplava informacij na spletu (ki je le ena izmed storitev na internetu) in spama na elektronski pošti (ki je še ena izmed storitev na internetu) sta problematični, ampak bosta rešeni. Slej ko prej. :)

  Ampak internet NI to. Internet je povezava “vseh” povezljivih računalnikov (ne samo osebnih računalnikov; tudi mobilnih in stacionarnih telefonov, pralnih strojev in televizorjev).

  Morda sem samo preveč pikolovski v razlikovanju izraza ’splet’ in ‘internet’, ampak če kdo misli, da bo čez par let nesmiselno biti s katerokoli napravo priključen v to mrežo (ker bo nesmiselno uporabljati splet in elektronsko pošto), se po vsej verjetnosti moti.

 8. fittipaldi - 2.03.2008 ob 18:18
  fittipaldi

  Ali še bolj preprosto: Internet 2.

  Basic account: Signup and admin aproval required.

  Extended account: For only X€ per month you lose commercial and sexual banners.

  Premium account: You get sexual banners back.

  In tako dalje in tako naprej. :mrgreen:

 9. Martin - 2.03.2008 ob 18:24
 10. strojnik - 2.03.2008 ob 19:38
  strojnik

  @alter: Mislim, da je kar pričakovana… :?

  @Matija: Vse to, kar si naštel, je že zdavnaj izvedljivo. Da se bo uveljavilo pa rahlo dvomim. Spomnim se projekta elektro giganta LG, ki je pričel s tem, pa zadevo zaradi nezanimanja opustil. Pomisli na videotelefonijo, katero so pedeset let po SF filmih prikazovali. Zdaj, ko je možna, je nihče ne rabi. Zaradi česa neki, bi moral sogovornika gledati, če ga moram že poslušati. Ljudje smo nepredvidljiva analogna bitja in če bi meni hladilnik določal, kaj bom jedel, konča na kosovnem odpadu… ;)

 11. strojnik - 2.03.2008 ob 19:39
  strojnik

  @fittipaldi: Točno tako, mislim, da bo… ;)

  @Martin: Mislim da je v tem primeru zadeva obrnjena. Ponudniki plačajo, da so čim bliže… :?

 12. GRiSON - 2.03.2008 ob 19:41
  GRiSON

  Na spletu te zelo dobro čuva Bitdefender, vendar vse na račun hitrosti :D .

 13. drmagnum - 2.03.2008 ob 23:25
  drmagnum

  Ja iskalniki so pri iskanju zelo dosledni.
  Sem se pa zamislil, koliko smetja sem že jaz ustvaril. Nič mi ni po volji, da bi moral prevzeti del odgovornosti, da bomo ta internet zapacali s svojimi podatki, ki posameznim skupinam kradejo čas in potrpljenje.

 14. ZigaK - 3.03.2008 ob 10:04

  Na mojem blogu sem napisal neko pametovanje o kazenskih točkah, pa imam skoraj vsak dan kakega nesrečnika, ki klikne k meni in ničesar ne izve. Ravno zaradi tega sem tisti prispevek še ene parkrat popravil, za boljši vtis :mrgreen:

 15. dare - 3.03.2008 ob 11:42
  dare

  strojnik, sem že mislil napisat, da je verjetno normalno, da se je internet (kot vse drugo) z leti kontaminiral z 98 % nepotrebne navlake. Potem pa sem prebral komentarje. Zdaj zgleda, da bo treba (na stara leta :) ) začeti hoditi na tečaje računalništva pa bo!

 16. strojnik - 3.03.2008 ob 17:43
  strojnik

  @GRiSON: V Bitdefenderju se par reči izklopi, pa rata kar znosno hiter. Osnovne nastavitve so preveč pesimistične… ;)

  @drmagnum: Mislim, da bi bilo dobro pri iskalnikih upeljati pravilo, da bloge vklopi samo takrat, ko je v iskalnem nizu tudi beseda blog… :?

 17. strojnik - 3.03.2008 ob 17:45
  strojnik

  @ZigaK: Pri meni največ iščejo bageriste, zunanje grelce in varčne žarnice, pa čisto brez potrebe… :(

  @dare: Mislim, da proti navlaki noben tečaj ne bo pomagal… :?

 18. sosed - 3.03.2008 ob 20:06

  poglej s svetle strani: a se ti sploh zavedaš, koliko stvari si izvedel in se naučil medtem ko si iskal nekaj čisto tretjega?! :)

 19. strojnik - 4.03.2008 ob 11:19
  strojnik

  @sosed: Prav imaš. Ko bomo med dimenzijami z vesoljci bežali, se bom lahko zagrebel za sedež pri oknu, zdaj, ko vem… :mrgreen:

 20. kamper - 6.03.2008 ob 08:18
  kamper

  Obstaja še preverjen način hoje od trgovine do trgovine,vmes se ustaviš še na kakšen pir pa srečaš prijatelje…. :lol:

 21. refolo - 6.03.2008 ob 15:58

  Ne skrbi, vojna zvezd se je začela. kmalu bodo uničevali eden drugemu satelite in skrbi z internetom ne bo več. Potem bomo kot v starih časih hodili na konc tržaške in dobili vse kar rabimo.

 22. strojnik - 8.03.2008 ob 13:45
  strojnik

  @kamper: Samo jaz to dejansko rabim… :D

  @refolo: Samo dejstvo je, da smo v starih časih precej manj tega rabili… ;)
  Razvoj tehnologije je prinesel, da naredimo več za isti denar, kupujemo nepotrebne stvari ceneje in jih zato več imamo… :?

 23. zdravje - 11.03.2008 ob 22:05

  Čaki, no, kaj je zdej s temi vesoljci? A pri oknu je najboljš sedet? No, dobro, da vem….. :-)

 24. strojnik - 12.03.2008 ob 09:04
  strojnik

  @zdravje: Jaz sem firbčen… ;)

 25. Smithc758 - 7.05.2014 ob 12:44

  I’ve been absent for a while, but now I remember why I used to love this site. Thank you, I’ll try and check back more frequently. How frequently you update your site? bdbbfkebdbdaffca

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !