Ni lahko biti strojnik

Filozof pa nekoristno

Filozofska fakulteta…

Objavil/a strojnik 5.03.2012 pod miks

Kakšen faks je to, da ga lahko naredi nekdo, ki mora gostinsko šolo kupiti… :shock:

 • Share/Bookmark
 

Komentarji

12 odgovorov na “Filozofska fakulteta…”

 1. zzzz - 5.03.2012 ob 15:23
  zzzz

  ja, če smo že zlobni: je faks za ljudi, ki znajo svojo glavo uporabljat še za kaj drugega v življenju (recimo za to, da se pač znajdejo), ne zgolj za to, da sestavljajo neke stvari skupaj.

 2. strojnik - 5.03.2012 ob 15:54
  strojnik

  Če bi vsaj dobre lopove proizvajali, jih ne bi našli…

 3. zzzz - 5.03.2012 ob 19:24
  zzzz

  ja, ampak tisti, ki te lopove lovijo, ziher niso strojniki. :)

 4. strojnik - 6.03.2012 ob 09:06
  strojnik

  Če bi strojniki lopove lovili, ne bi rabili vrat zaklepat… :mrgreen:

  Uporabljajo pa lovilci cel kup opreme, ki jim jo naredimo prav strojniki…

  Sem že izzval filozofa, da se odrečem filozofskim storitvam za pol leta, če se on strojniškim za en teden… ;)

 5. zzzz - 6.03.2012 ob 12:09
  zzzz

  no, strojniki bi jih že lahko lovili, ampak če bi jim dali filozofa, ki bi jim pojasnil kako, kaj in zakaj. podobno velja, kar se tiče opreme.

  odreči se filozofksim storitvam bi pomenilo odreči se celotni družboslovni misli. v to je vključeno recimo tudi pravo. kako bi recimo ti živel v svetu, kjer bi te lahko vsak oropal, ubil ali karkoli že, mi res ni jasno.

  tako da se je treba sprijaznit s tem, da na tem svetu rabimo tako strojnike kot filozofe.

 6. strojnik - 6.03.2012 ob 12:57
  strojnik

  Vse lepo in prav, odgovora na vprašanje pa še vedno nisem dobil…

 7. zzzz - 6.03.2012 ob 14:33
  zzzz

  ja, vidiš, če bi bil filozof, bi ga znal prebrati med vrsticami. gre pa nekako takole, da zadeve niso v vzročno posledični povezavi. filozof te bo namreč opozoril, da to, da je nekdo kupil neko srednješolsko spričevalo, ne pomeni nujno tega, da je to stori zato, ker ni bil dovolj sposoben, da ga pridobi na legalen način. kar pomeni, da je logično napačno sklepati, da gre nujno za inteligentno nesposobnega človeka, ki je pa kljub vsemu uspel končati neko visoko šolo, na osnovi česar potem spet lahko napačno sklepamo, da je ta visoka šola nezahtevna.

  isto bi se lahko vprašali, kako je mogoče, da je faliran študent (steve jobs) vodil najuspešnejše računalniško podjetje na svetu? in odgovor je spet v tem, da biti faliran študent ne pomeni nujno tudi tega, da si neumen in nesposoben.

 8. strojnik - 6.03.2012 ob 17:15
  strojnik

  Sklep na koncu bi torej bil:

  Ni potrebno da si sposoben narediti gostinsko šolo, ampak je važno to, da znaš zelo dobro otresati gobec in se na vse pretege delati pametnega, obenem pa to svojo pamet skrivati kot kača noge… :shock:

  Pri strojništvu je rezultate pametnosti, za moj okus seveda, mnogo lažje ovrednotiti. Dela, ne dela…

  Zanimivo bi bilo narediti test. Strojnik in filozof bi zamenjala delovni mesti, čez recimo en mesec bi pa nekdo neodvisen ocenil dosežke njihovega dela… :mrgreen:

  Nimam kaj preveč proti filozofom, mislim pa, da bi lahko malce več zahtevali od njih na faksu. Baje da se ga da nerediti, tudi če profesorja nisi spoznal dobro med predavanji…

 9. zzzz - 6.03.2012 ob 19:30
  zzzz

  ne, sklep je bil, da ne moremo na pamet ugibati, da je on neko spričevalo ponaredil zato, ker ni dovolj sposoben, da bi šolo končal po legalni poti.

  in se strinjam, da je pri strojništvu rezultat veliko laže ovrednotiti, ampak družba pač ni stroj, zato se pa z njo ne ukvajajo strojniki, ampak filozofi.

  glede tega, koliko se od filozofov zahteva pa lahko preveriš sam. vzemi recimo v roke kakšno kritiko čistega uma, ki jo je spisal kant in poskušaj razumet, kaj je hotel povedat. in seveda niso vsi faksi enako zahtevni, nek napor pa se vseeno povsod zahteva.

 10. strojnik - 6.03.2012 ob 21:36
  strojnik

  Če bi se lotil Kanta, bi me moja strojniška dušica pognala čez okno v globino pred koncem prvega poglavja…

  Mi pa mogoče lahko vseeno razložiš, kako to, da se vozimo z vedno boljšimi avtomobili, družba se pa sesuva na vseh frontah… :shock:

 11. David - 6.03.2012 ob 21:52

  Kakšen fax je to? Ti bom jaz kot stanovski kolega povedal, da bolj tak..tak, nadomestek za kumrovške tečaje. Dedki so hodili v kumrovec, njihovi sinovi in vnuki so si umislili pa filozofski faks. Za “umišljene” službe je treba imeti tudi “umišljene” faxe. Vmes so pa zadevo zavohali tudi gostilničarji :)

  Mogoče sem zloben, ampak resnica ni daleč, na žalost :(

  Zdaj grem pa nazaj na fuzbal.

 12. strojnik - 6.03.2012 ob 22:04
  strojnik

  V bistvu se mi tudi osumljenec ne zdi na pogled, kot nekdo, ki lahko faks naredi…

Komentirajte